התקנת נקודות עיגון

התקנת נקודות עיגון לריתום מטענים

על פי חוק, כל המובילים מחויבים לפי סוג הרכב בהתקנת נקודות עיגון לריתום מטענים על מנת להבטיח את בטיחותם ואת בטיחות כלי הרכב האחרים. נקודות עיגון לריתום משמשות לא רק למטענים כי אם גם למטרות שונות בכלי רכב אחרים, כמו רכב חילוץ שאליו רותמים ציוד מיוחד לחילוץ כמו ווים ואנקולים מיוחדים.

במקרה זה, התקנים הנוכחיים נמצאים כל הזמן בעדכון ובשינוי ולכן יש לעקוב אחר הפרסומים בנושא על מנת לדעת מהו התקן הקובע כיום. מדובר בעיקר באבטחת מטענים ברכב מסחרי והעיגון חייב להיעשות לפי התקן המחייב לריתום ברכב כבד מעל 3.5 טון ובגרורים, כאשר חלק מהתקנות החדשות בנושא זה ייכנס לתוקפו רק במהלך שנת 2022.

התקנת נקודות עיגון | המרכיב שמואל שלם בע"מ

חובת השתלמויות בנושא התקנת נקודות עיגון

בשל כל השינויים שנעשים בשנים האחרונות חובה להשתתף בהשתלמות מקצועית כדי לקבל הכשרה בנושא זה וזה חל על כל נהגי כלי רכב כבד. האחריות על כך מוטלת על כל בעל רכב וגם הנהגים הנוהגים בו. כל מי שאינו משתתף בהשתלמות על התקנת נקודות עיגון עובר עבירה פלילית וצפוי לקנס ולנקודות. התקנת נקודות עיגון היא חובה חדשה יחסית לכל כלי הרכב שמוגדרים כמשאית ולאחרונה גם לכלי רכב מסוג טנדר שעברו שינוי בהגדרה שלהם. כיום דורש משרד התחבורה שגם אצלם יותקנו נקודות עיגון לריתום ולכן יש להתעדכן בכל הקשור לכך ולבצע את השינויים הנדרשים.

מה חשוב לדעת על התקנת נקודות עיגון לריתום?

מדובר במערכת של מתקנים המיועדים לקשירה של מטענים שמבטיחה שכל מטען יהיה קשור כהלכה ולא יתנתק וייפול מהרכב ויגרום פגיעה בחיי אדם ונזק לרכוש. כמו כן, מטען שנשמט מהרכב משנה בו את חלוקת המשקל ולכן עלול לגרום לסטיית הרכב ולגרימת תאונה קטלנית. את הנקודות מתקינים אצל אנשי מקצוע שמורשים בכך ולא לבד. המתקנים ונקודות העיגון לריתום עובדים על פי חישוב משקלים והכוח הנדרש על מנת להחזיק את המטען במקומו מבלי להתנתק ולכן פועלים על פי תקן קבוע מראש. כל רכב כזה יעבור בדיקה של מתקין מורשה בלבד על פי חוק. בדיקה תיעשה לכל כלי הרכב האלה גם במהלך הטסט וזה יצוין ברישיון הרכב.

למה חשוב להתקין נקודות עיגון?

התקנת נקודות עיגון מתקנים אינה דרישה שנועדה להכביד על מובילים ובעלי רכב כבד. היא דרישה הגיונית ומתבקשת לאור העובדה שכלי רכב מובילים מטענים כבדים או מסוכנים ונוסעים בכבישי הארץ בכל שעות היממה. יש מספיק סיבות שעלולות לגרום לכך שייגרמו תאונות ומטענים כבדים כאלה יישמטו לכביש ויגרמו תאונות. חובה גם למנוע רשלנות בהובלת מטענים ולכן תקנות התעבורה מחמירות כל כך בנושא זה ומקפידות גם על סנקציות נגד נהגים שלא יעשו זאת. עם זאת התקנות לא פירטו עד לאחרונה כיצד לעגן נקודות ריתום לעיגון ולא עסקו בהדרכת נהגים כיצד לעשות זאת נכון ולכן רק כעת קיימת חובת השתלמות והדרכה בתחום זה.

יש כמה וכמה שיטות העמסה, הטענה ופריקה של מטענים ולכן חשוב ללמוד זאת מהיסוד ולא רק נהגים אלא גם קציני בטיחות וכל מי שעוסק במלאכה זאת כמו נהגי מלגזות, מנופאים ואפילו הדרג הניהולי במשרדי חברות שעוסקות בהובלה. חובת הלמידה על כך מיועדת לא רק לשמור על הנוהגים בדרך כי אם גם על עובדים העוסקים בכך משום שהבטיחות שלהם היא מעל הכל וללא שימוש נכון במתקנים אלה והתקנה נכונה של נקודות עיגון לריתום עלולות לקרות תאונות כבר בהתחלת העבודה ועוד לפני היציאה לדרך. נציגנו בחברת המרכיב ישמחו לעמוד לישרותכם בנושא.

איפה מתקינים נקודת עיגון

החשיבות של התקנת נקודות עיגון במקום מקצועי היא קריטית לצורך קבלת התוצאה בטובה ביותר הן מבחינה פרקטית והן מבחינה ביטיחותית.

איפה מתקינים נקודת עיגון? אצלנו בחברת המרכיב בירושלים, צרו איתנו קשר עוד היום – 073-7766651.

* לא נשתמש או נעביר את המידע האישי שלך

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 02-6782605